fietsen

Fietsen

diverse fietsroutes

museum

Gevangenis museum

bezoek Veenhuizen, Unesco Werelderfgoed

wandelroute

WANDELEN

Ontdek Drenthe per voet

ronostrand

Ronostrand

Lekker zonnen en zwemmen

hunnebed

Hunnebedden

Drentse hunnebedden route

golf

GOLFEN

Rondje golf in Assen of Roden

Load More

Omgeving en activiteiten omgeving Norg

Norg, Drenthe Typisch Norg ligt op slechts 200 meter van het centrum van Norg, waar diverse restaurants, terrasjes en winkels zijn. Rondom zijn tal van andere historische boerderijen en brinken met oude eiken. De natuurgebieden rond Norg zijn erg afwisselend (o.a. Drents Friesewold, Landgoed Mensinghe, Noordsche Veld, Drentsche Aa, Fochteloërveen, Langeloërduinen, De Onlanden). De vele Fiets- en wandeltochten voeren door bossen, over heidevelden, door prachtige brinkdorpen en langs zandverstuivingen, schaapskudden en prehistorische hunebedden.

Het bijzondere dorp Veenhuizen, sinds kort op de lijst van Unesco Werelderfgoed met een wonderlijke geschiedenis, waar ook nu nog van alles te zien is en te beleven valt, ligt op 7 km afstand.

Binnen een straal van 25 km ligt de stad Groningen met diverse musea. De prachtige binnenstad heeft vele winkels en restaurants. Ook de Drentse hoofdstad Assen, met onder andere het Drents museum, is nabij. Overdekt zwembad op loopafstand (ongeveer 1,5 km). Openluchtbad binnen 10 km in Vries en Veenhuizen, Natuurbad Ronostrand op 10 km. Golfbaan Holthuizen in Roden is 8 km verderop (9 holes). De Drentse Golf & Country Club in Assen is op 10 km (27 holes). 

Leuke en interessante uitstapjes/activiteiten 

Websites van Drenthe en Natuurlijk Norg.